Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Διαδήλωση Ισραηλινών υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους


Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν τον Ιουνιο στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, επ ΄ευκαιρία της 44ης επετείου από την κατάκτησή τους με μέσα στρατιωτικά.

Στη διαδήλωση αυτήν, στην οποία συμμετείχαν κι Άραβες πολίτες του Ισραήλ, ζητήθηκε "να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος προς το συμφέρον του Ισραήλ"(...)" με διεθνή όρια αυτά της 4ης Ιουνίου του 1967", προγενέστερα του "Πολέμου των έξι ημερών".

"Ο Νετανιάχου μάς σύρει στην καταστροφή", "Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη, δύο λαοί", "Αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους", φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ευδιάκριτα ήταν πανό με γελοιογραφία, η οποία παριστάνει τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να τραγουδά με σιγανή φωνή.
Στη διαδήλωση κάλεσαν το κόμμα Μερέτζ, στην αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό κόμμα, το κίνημα 'Ειρήνη, τώρα', μαζί με άλλα αντι-κατοχικά κινήματα.

--Στη Βηθλεέμ, κοντά στο χώρο σημείου στρατιωτικού ελέγχου απ το Ισραήλ, πολλοί Χριστιανοί τέλεσαν  τη Θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεινόμενη ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, φωνάζοντας : "Ειρήνη και Δικαιοσύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου